BOROTVÁLKOZÁSI SÉRÜLÉSEK

 

Mivel a borotválkozás alapvetően csak éles pengével lehetséges, így sajnos előfordulnak apróbb balesetek a borotválkozás közben. Sokan tartanak ettől, pedig igazán nincs miért! A konyhában sokkal nagyobb sérülések keletkezhetnek, mégsem tartunk tőle annyira.

Ha megvágnánk magunkat a borotválkozás közben, a sebet fertőtleníteni és kezelni kell. Erre megvannak a megfelelő, régóta bevált eszközök, melyek beszerzése mindenképpen javasolt, mielőtt elkezdünk hagyományos módon borotválkozni. 

 

 

A timsó

A timsót már régóta használják fertőtlenítő, seb összehúzó és hidratáló hatása miatt. Nem csak sérülés esetén alkalmazható, borotválkozás utáni szerként is kitűnő. 

Sérülés esetén nedvesítsük be és nyomjuk a sérült területre. Rövid időn belül összehúzza a sebet, miközben fertőtleníti is azt. 

Borotválkozás utáni szerként használva nedvesítsük be a tömböt és finoman dörzsöljük át vele a borotvált felületet. Pár perc múlva mossuk le. Ezek után használhatunk bármilyen illatosított borotválkozás utáni készítményt is.

Vásárolj timsót a wetshaving.hu webáruházban

 

Proraso sebösszehúzó gél

Kiváló készítmény az apróbb sebek kezelésére. Nyomjunk ki a tubusból egy gombostűfejnyi mennyiséget és óvatosan kenjük a sérült bőrre. Néhány másodperc alatt összehúzza a sebet és elállítja a vérzést.

Ha a sérülés után folytatjuk a borotválkozást, akkor a sérült területet lehetőleg már ne borotváljuk. Az éles penge beleakadhat a seb szélébe, újra felnyitva azt. 

Nem kell aggódni a sebhelyek miatt! A borotválkozás során szerzett sérülések nem mélyek és az esetek döntő százalékában heg nélkül gyógyulnak.

Vásárolj prorasó sebösszehúzó gélt