A BOROTVAPACS - A LEGFONTOSABB ALAPOK, MELYET A PAMACSOKRÓL TUDNOD KELL

 

A borotvapamacsnak sokrétű feladata van a borotválkozásban. A legfontosabb, hogy a szappant feljuttassa az arcbőrre, a szörszálak közé. Sokan csak kézzel viszik fel a kész habot vagy gélt, de ez nem fog tökéletes borotválkozási élményt nyújtani. A pamacsolás során a szappan sokkal jobban körbeveszi a szőrszálakat, tisztítja a bőrt és vérbőséget idéz elő, amely kinyitja a bőr pórusait. Ezáltal az arcbőrhöz tapadt szőrszálak kiemelkednek és sokkal eredményesebb lesz a borotválkozás.

 

 

A pamacsok kötege készűlhet sörtéből, borzszőrből, lószőrből és szintetikus szálakból. Léteznek kevert anyagú kötegek is. Mindegyik más tulajdonságokkal rendelkezik és teljesen egyén függő, hogy kinek mi válik be jobban. A sörte pamacsok keményebbek és gerincesebbek, ezáltal sokkal jobban átmaszírozzák az arcbőrt. A borzpamacsok sokkal puhábbak - mindkét fajta borotvapamcsot sokan kedvelik.  

A szintetikus pamacsok kedvelőinek is nagy tábora van, ezek a pamacsok a puhaságukat illetően inkább a borz borotvapamacsokra hasonlítanak.

A borotvapamacs kötegek mérete is változó, ezért fontos, hogy a saját igényeink szerint válasszunk magunknak borotvapamacsot. Ha szakállt, viselünk ne válasszunk túl nagy köteggel rendekező borotvapamacsot, mert nem fogunk tudni rendesen pamacsolni, hiszen azon területeket is befedjük majd habbal, amelyet nem borotválunk.  

Bár a borotvapamaccsal szappant viszünk fel, azért időnként a pamacsot is tisztítani kell, mivel a borotvaszappan a szálak közé ragadhat. Érdemes samponnal időnként alaposan átmosni a pamacsköteget, majd kiszárítani. A pamacsköteg fésülgetése nem ajánlott, mert a szálakat fölösleges igénybevtéelre kényszerítjük vele.  

A borotvapamacsot használat elött mindig áztassuk be - ez főleg az állati eredetű pamacsokra igaz, míg a szintetkus borotvapamacsokat elegendő átmosni. Az áztatás során a szálak felpuhulnak és kellemesebb lesz a pamacsolás. Használat után alaposan mossuk ki borotvapamucsukból, csapjuk ki belőle a vizet, majd fejjel lefelé lógatva szárítsuk ki.

Használj jó minőségű borotvapamacsot, mert életre szóló darab lesz, ha vigyázol rá!

Tekintsd meg a kínálatunkban található borotvapacsokat!