BOROTVÁLKOZÁS UTÁN

 

A borotválkozás során a bőr felső rétege óhatatlanul sérül. Ezért fontos, hogy miután befejeztük a borotválkozást, az arcunkat utókezelésben részesítsük, hogy elkerüljük a bőr kipirosodását és kipattogzását. A leghatásosabb "szer" a hideg víz, tehát a legjobbat azzal tesszük magunknak és az arcbőrünknek ha először ezzel kezeljük. A víz lemossa a szappan maradékait, összehúzza a pórusokat és kellemesen hűsít is. Miután lemostuk az arcunkat, egy puha törülközővel szárítsuk meg, de ne dörzsöljük, csak finoman itassuk fel a vizet.  

Ezután használjunk borotválkozás utáni készítményt. Ebből hatalmas a választék és mindenki másra esküszik. Van aki az alkohol tartalmú szereket részesíti előnyben, van akit ezek szárítanak vagy irritálnak és inkább balzsamokat használnak. Ez teljesen egyén és bőrtípus függő: akinek érzékenyebb a bőre, amely hajlamosabb az irritációra annak azt javasoljuk, hogy inkább balzsamot használjon.

A legegyszerűbb és legrégebben használt borotválkozás utáni szer a tímsó, melynek jótékony hatásait és vérzést csillapító tulajdonságát már évszázadok óta ismerik. Használata annyiban tér el az többi készítménytől, hogy ezt még a vizes arcra kell felvinni. Természetesen a timsó után-mivel teljesen illatanyag mentes-használhatunk bármilyen balzsamot is.

Nézd meg a kínálatunkban található borotválkozás utáni készítményeket!

 

proraso after shave lotion