A BOROTVÁLKOZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE - A SIKERES BOROTVÁLKOZÁS ALAPJA


A sikeres borotválkozás egyik alappillére hogy a szőrt megfelelően előkészítsük. Az arcszőrzet szárazon olyan kemény mint egy hasonló vastagságú rézdrót, így ha nincs megfelelően előkészítve nem lesz élmény a borotválkozás, mivel a bőr könnyebben megsérül, irritáció alakulhat ki - ahogyan az öreg borbély mondja, "ha nem készíted elő a szőrt megfelelően akkor megnézheted utána a nyakadat."

Az arcszőrzet borotválkozás előtti puhítására a legalkalmasabb a forró víz. A legjobb, ha zuhanyozás után borotválkozunk. Ha erre nincs mód, akkor használhatunk forró vizes törülközőt, melyet a borotválkozás előtt arcunkra terítünk, csakúgy, mint a hagyományos borbély műhelyekben.

A borotválkozás előkészítésére természetesen rendelkezésre állnak különböző pre shave készítmények is, amelyekkel szintén jó eredményeket érhetünk el - forró fürdővel kombinálva pedig tökéletes lesz az előkészítés! Pre shave termék gyanánt szakállolajat is használhatsz, mivel ez is kellően felpuhítja arcszőrzeted.

Próbáld ki a kínálatunkban is megtalálható pre shave készítményeket - kattints ide!

Ha semmilyen pre shave készítmény nem áll rendelkezésre és a forró fürdő sem megoldható, akkor megfelelő előkészítés lehet ha a borotvahabot egy borotvapamacs segítségével felvisszük az arcunkra, majd néhány percig fent hagyjuk a borotválkozás előtt. Érdemes a borotválás megkezdése előtt a habot frissíteni, mert ennyi idő alatt kiszáradhat.